Kineziotaping: nová metoda fyzioterapie

Kineziotaping je relativně nová metoda fyzioterapie, která se zaměřuje na aplikaci elastických pásků na tělo s cílem zlepšit funkčnost svalů, snížit bolest a zlepšit prokrvení. Tyto pásky jsou vyrobeny z lehké elastické tkaniny, která se dá natáhnout a aplikují se na konkrétní části těla způsobem, který má za cíl podpořit normální pohyblivost.


Kineziotaping se často používá při léčbě sportovních zranění, bolestí zad, migrén, artritidy a dalších stavů. Zahrnuje aplikaci pásků v určitých vzorech v závislosti na cíli terapie, aby se zlepšila držení těla, snížila bolest, podpořila cirkulace a snížil otok. Tato technika se stále vyvíjí a je poměrně nová, ale rychle získává popularitu jako účinná metoda pro zlepšení různých zdravotních stavů a podporu rychlého hojení zranění.

Cílem kurzu kineziotapingu je naučit se, jak s páskami pracovat a jak je aplikovat. Kurz je vhodný především pro stávající maséry, ale i pro laiky. Kineziotaping může být také použit jako součást rehabilitace po operacích a úrazech.


Kineziotaping se zaměřuje na celkové zlepšení pohybového aparátu a podporu správného držení těla. Pásky jsou aplikovány tak, aby pomohly svalům a kloubům pracovat správně a minimalizovaly zatížení na bolestivé oblasti. Pásky mohou být aplikovány také jako prevence zranění, například před sportovními akcemi.

Kineziotaping není invazivní a nezpůsobuje žádné vedlejší účinky. Je to bezpečná a účinná metoda, která pomáhá lidem se zotavit z různých zdravotních stavů a zranění. Kineziotaping může být také použit jako součást komplexní fyzioterapie, která zahrnuje další terapeutické techniky a cvičení.