Dornova metoda je alternativní terapeutická metoda

Dornova metoda je alternativní terapeutická metoda, která je zaměřena na léčení problémů s páteří a klouby. Výhodou této metody je to, že je bezbolestná a šetrná a pacient se může aktivně podílet na procesu léčby. Dornova metoda využívá manuální terapii, kdy se pomocí jemného tlaku a pohybu usazují obratle a klouby do správné polohy. Tato technika je účinná při dlouhodobých bolestech v zádech a kloubech.

 

Dornova metoda vychází z předpokladu, že páteř je v přímém propojení s orgány těla a s nervovou soustavou a posunutý obratel může vyvolat další zdravotní problémy, které na první pohled s páteří nesouvisí. Například posunutý obratel v oblasti beder může vést ke zhoršení stavu v oblasti křížových kloubů nebo k problémům s vylučovacím ústrojím. Dornova metoda tedy pracuje s celkovým harmonickým zdravím pacienta a napravuje jak fyzické, tak i psychické bloky.

 

Pacient se při této terapii aktivně podílí na procesu léčby. Spolu s terapeutem provádí jednoduché pohyby, které pomáhají uvolnit svaly a zlepšit pohyblivost kloubů. Terapeut pak s pomocí jemného tlaku posunuje obratle a klouby do správné polohy. Tato technika je velmi šetrná a bezbolestná a je vhodná pro všechny věkové kategorie.

 

Dornova metoda je velmi účinná při léčbě problémů s páteří a klouby, zejména při dlouhodobých bolestech. Výhodou této metody je to, že je bez použití léků a její účinky jsou viditelné již po první terapii. Je však třeba upozornit, že při akutních problémech s páteří nebo klouby by měl pacient navštívit lékaře, který určí přesnou diagnózu a stanoví další postup léčby.

 

Dornova metoda je další z alternativních terapeutických metod, která má své místo v léčbě bolestí s páteří a klouby. Její výhodou je to, že je šetrná, bezbolestná a pacient se může aktivně podílet na procesu léčby.