Breussova masáž je speciální jemná masáž

Breussova masáž je speciální jemná masáž, která se zaměřuje na uvolnění tělesných, psychických a duševních blokád v oblasti páteře. Tato metoda byla vynalezena rakouským léčitelem a expertem na přírodní medicínu Rudolfem Breussem. Breussova masáž je účinná pro regeneraci meziobratlových plotének, zejména v oblasti kříže a beder. Navíc dokáže odbourat hluboko uložené psychické problémy.

 

Breussova masáž se provádí třezalkovým olejem, který je získáván z květů třezalky tečkované (Hypericum perforatum). Tato léčivá rostlina má mnoho pozitivních účinků na lidské tělo. Působí jako antibiotikum, čistí krev a podporuje látkovou výměnu. Dále má silné protizánětlivé účinky a léčí mnoho kožních problémů, včetně těžkých forem ekzému.

 

Breussova masáž se provádí jemnými pohyby v oblasti páteře a má za cíl uvolnit napětí v svalstvu, regenerovat meziobratlové ploténky a zlepšit celkovou pohodu. Masáž je vhodná pro lidi všech věkových kategorií, zejména pro ty, kteří trpí bolestmi zad nebo jinými problémy s pohybovým aparátem.

Je důležité zmínit, že bezprostředně po masáži může dojít k několika nežádoucím příznakům, jako je bolest hlavy, pocit plného močového měchýře a únava. Tyto příznaky však obvykle samy odezní po krátké době.

Je také důležité mít na paměti, že hypericin, který se nachází v třezalkovém oleji, může vyvolat fotosenzibilitu u lidí s citlivou pletí. Proto není vhodné po masáži chodit na slunce.

 

Breussova masáž je účinná a jemná metoda pro uvolnění napětí v těle a regeneraci meziobratlových plotének. Pokud trpíte bolestmi zad nebo jinými problémy s pohybovým aparátem, může být tato masáž pro vás velmi přínosná.